top of page

stichting tegen kanker

Alle steun en gelden die wij ontvangen, gaan integraal naar de Stichting Tegen Kanker. Maar wat doet die stichting nu eigenlijk?

 

De Stichting Tegen Kanker besteedt de middelen die zij verzamelen, integraal aan steun aan wetenschappelijk onderzoek, projecten voor hulp aan patiënten en hun familie en preventiecampagnes. 

ONDERZOEKSTEAMS

Het kankeronderzoek heeft op verschillende vlakken geleid tot vooruitgang. De evolutie van diagnosemiddelen en behandelingen is de laatste jaren enorm. Toch is er meer nodig om deze stijgende lijn nog verder door te zetten, met name door middel van aanzienlijke financiële middelen. Onderzoeksteams die wetenschappelijk onderzoek uitvoeren om te zorgen dat kanker overwonnen wordt, hebben hiervoor financiering nodig. De Stichting Tegen Kanker geeft dan ook een deel van het ingezamelde geld aan het vinden van behandelingen, om zo de levenskwaliteit van personen met kanker te verhogen. 

psychosociale projecten

Daarnaast financieren zij ook psychosociale projecten, die er ook ervoor zorgen dat levenskwaliteit van mensen met kanker verbetert.

 

Stichting tegen Kanker biedt financiële steun aan het Bianca Centrum waar kankerpatiënten terechtkomen in een warme huiselijke sfeer. Deze doet de typische ziekenhuiskamer ver weg lijken en er worden onder meer gelaatsverzorgingen met kennis van oncologie en psychologische steun geboden.

LOKAAL

Een deel van de ingezamelde fondsen wordt ook gebruikt om lokale initiatieven die ten goede komen aan de patiënten en hun naasten te steunen, dit zijn levensloop grants. Well-Being Centra en ondersteuningshuizen die samenwerken met ziekenhuizen die over een zorgprogramma in de oncologie beschikken,  bieden een noodzakelijke praktische, emotionele en sociale opvang aan mensen die geconfronteerd worden met kanker. Ook deze ondersteunt de Stichting Tegen Kanker door middel van grants. Een deel van het geld gaat naar de sociale begeleiding van patiënten zelf, wat van een ontspanningsdag in Planckendael tot een liaisonverpleegkunde thuis kan gaan.

 

Met andere woorden, de Stichting Tegen Kanker probeert op allerlei manier kanker te bestrijden of het draaglijker te maken. Wij staan allemaal achter de geweldige initiatieven de Stichting Tegen Kanker en hebben daarom besloten dat al onze opbrengst integraal naar dit fantastische goede doel gaat!

Meer info: https://www.kanker.be/

stichting tegen kanker.png
bottom of page